ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

28 Νοεμβρίου 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών...

 


Η υποψήφια Βουλευτής του πολιτικού Φορέα Ε.ΣΥ Ελλήνων Συνέλευσις κ. Γκιούρα Θεοδώρα δίνει μία άλλη διάσταση στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανισότητας των δύο φύλλων αναδεικνύοντας το πρόβλήμα στην ουσία του. 

Στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" στο ΕΛΕΥΣΙΣ TV και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των  Γυναικών όπου ορίστηκε ως τέτοια το 1999 στις 25 νοεμβρίου με απόφαση  Γενικής Συνέλευσις του ΟΗΕ η κ. Γκιούρα Θεοδώρα παίρνει θέση. 

Ειναι διαχρονικό το πρόβλημα της κακοποίησης των Γυναικών μας λέει η υπ. Βουλευτής, απλά στις μέρες μας γίνονται περισσότερες αναφορές από τα ίδια τα  θύματα που δέχτηκαν κάποιου είδους ενδοοικογενειακής ή άλλης βίας ή κακοποίησης

Άλλωστε το ίδιο το θεοκρατικό  περιβάλλον που γαλουχήθηκαν πολλές γενεές έως σήμερα ευνόησε  και συνεχίζει ακόμη να ευνοεί, την παράλογη και απάνθρωπη θέση πού επέβαλαν στις  κοινωνίες των ανθρώπων, ώστε οι γυναίκες  να αντιμετωπίζονται  από τους άντρες ως κατώτερα όντα. 

Είναι γεγονός ότι  θεοκρατικοί νόμοι συμβάλλουν στην κακοποίηση των γυναικών  παραβιάζοντας και καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ολα τα θρησκευτικά δόγματα παρουσιάζουν την γυναίκα ως κατώτερο ον. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ψευτοδιδαχής και της πλύσης εγκεφάλου στους ανθρώπους, είναι ότι έδωσαν χώρο ώστε να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί η άνιση μεταχείριση  και  εκμετάλλευση της γυναίκας από τους άντρες ώς να είναι υποδεέστερο ον. Να μην τής επιτρέπεται να ανελιχθεί και να αναπτύξει τις ικανότητες  τις. Στην ακραία του μορφή το βλέπουμε να συμβαίνει στις Ισλαμοκρατούμενες χώρες, αλλά και σε όλον τον πλανήτη βλεπουμε να βιάζονται ψυχικά και σωματικά  οι γυναίκες. 

Το ανήθικο αυτό κατεστημένο που  διαχρονικά και παγκόσμια εφαρμόζεται πάνω στις γυναίκες,  η υποψήφια βουλευτής κ. Γκιούρα το αναγάγει στα πραγματικά  αίτια που πρέπει όλοι οι άνθρωποι να  αντιληφθούμε ως κοινωνικά σύνολα και όχι να μένουμε στις  αιτίες πού μας παρουσιάζονται ώς αυτές να είναι το πρόβλημα.

Στην πλειοψηφία σήμερα οι οικογένειες αντιμετωπίζουν ,  φτώχεια ,  ανεργία,  ακρίβεια.  Οι άνθρωποι ψάχνοντας λύσεις στα αδιέξοδα προβλήματα που βιώνουν  αναγκάζονται για την επιβίωση της οικογένειας τους να κάνουν τα πάντα. Εργάζονται σκληρά πολλές φορές και σε δύο δουλειές και παίρνουν και δάνεια με αποτέλεσμα να επωμίζονται  κι άλλα χρέη και να βρίσκονται διαρκώς σε έναν φαύλο κύκλο. Τα εισοδήματα τους όμως δεν ήταν ικανά ώστε να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους, πόσο μάλλον να αντέξουν και τα  νέα βάρη. Όλη αυτή η  πίεση που ασκείται στους ανθρώπους, έχει ως συνέπεια την ενδοοικογενειακή βία, οι  τσακωμοί, οι ξυλοδαρμοί  και σε κάποιες περιπτώσεις  μέχρι και σε  δολοφονία μπορεί να οδηγήσουν  όλες αυτές οι ακραίες για την φυσιολογία του ανθρώπου συνθήκες, οι οποίες συμβαίνουν  ολοένα και  συχνότερα τα τελευταία χρόνια.

Το οξύμωρο της υπόθεσης μας λέει η κ. Γκιούρα, να ακούμε έναν εκτός  τόπου και χρόνου  Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη σε μιά πρόσφατη πρωινή εκπομπή να λέει υπερήφανος για τα κατορθώματα του, ότι θα μπορούν πιά οι γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση οικογενειακής βίας  ,πατώντας ένα κουμπί το οποίο ονομάζεται κουμπί πανικού να καλέσουν  σε βοήθεια,  ξεχνώντας ότι  και αυτός  ο ίδιος είναι μέρος του προβλήματος που έχει προκύψει μέσα στις ελληνικές  οικογένειες  μετά από όλη αυτή την οικονομική εξαθλίωση που έχουν περιέλθει. Καί δεν φτάνει αυτό αλλά με τις πολιτικές τους στην  Βουλή των Ελλήνων, διότι μη γελιόμαστε  όλη η βουλή κυβερνά, ακόμη και κάποια γυναίκα να καλούσε σε βοήθεια,  είναι αποδυναμωμένα και υποστελεχωμένα όλα  τα αστυνομικά τμήματα της χώρας για τέτοιες περιπτώσεις οπότε πολλές φορές δεν μπορούν  να φτάσουν καν εγκαίρως στον τόπο που εξελίσσεται το συμβάν. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε ακούσει για δολοφονίες γυναικών που είχαν προβεί σε καταγγελίες πιο πρίν. Αρα ο πρωθυπουργός της χώρας εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως κάποιοι τον ψήφισαν κιόλας. 

Η λύση στο πρόβλημα υπάρχει , μας  λέει η  υπ. Βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις κ. Γκιούρα Θειδώρα .....

ακούστε την στο 30:00' και μετά του βίντεο που ακολουθεί

Eπιμέλεια Αθανασία Πεκλάρη

LIVE STREAMING 26/11/2022 ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Επίσης, την εκπομπή την ανοίγει η κ. Εφραιμίδου Ευθυμία συνυποψήφια Βουλευτής της κ. Γκιούρα Θεοδώρα με την Ελλήνων Συνέλευσις όπου μας αναλύει τους στημένους διαγωνισμούς στον ΑΣΕΠ στα πρώτα 30:00 λεπτά του βίντεο είναι πολύ ενδιαφέρον να την  ακούσετε  και αμέσως μετά ακολουθεί η κ. Γκιούρα.


ΓΚΙΟΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : dgkioura@gmail.com -697 7173 042



                           



             Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΟΣ ΤΩΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ Ε5
👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)



ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ