ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

29 Μαρτίου 2023

Της τσι-Μενδώνη το κάγκελο...



Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η μία  εκ των αρίστων  του Κυρ. Μητσοτάκη Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μενδώνη Λίνα ξεκινά πάλι εργασίες στην Ακρόπολη .

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Σχολιάζει το Θέμα η κ. Γκιούρα Θεοδώρα Υπ. Βουλευτής Ν. Κοζάνης με τον Πολιτικό Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις.  


Γκιούρα Θεοδώρα
« Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με πρόφαση την προστασία των πολιτών αλλά και με πολλές άλλες προφάσεις, εξακλουθεί να πράττει εγκλήματα στον Ιερό χώρο της Ακρόπολης, παρουσιάζοντάς τα ως ανδραγαθήματα. Η επικοινωνιακή σκοπιμότητα είναια προφανής, θέλοντας να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι επί της υπουργίας της αφήνει έργα πολιτισμού. 
Ωιμέ!
Μόνο ως έργα πολιτισμού δεν μπορούν  να χαρακτηριστούν οι κακώσεις που προκαλούν τα εκτρώματα που τοποθετούνται στον Ιερό αυτόν χώρο.
Με πρόφαση λοιπόν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη εκτελέστηκε μια βεβήλωση και  άκρατος βανδαλισμός τσιμεντώνοντας άρα σφραγίζοντας τον ενεργειακό χώρο ώστε να μην εναρμονίζεται και να μην ευεργετείται πλέον κανένας επισκέπτης πόσο μάλλον  οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες που τόσο κόπτεται η Υπουργός . 


Μέ  πρόφαση την πανδημία έντυσαν  με Plexiglas την διάβαση των Προπυλαίων, λες και το ακρυλικό  αυτό  υλικό,  ασύμβατο με τον φυσικό Ιερό βράχο, θα προστάτευε τον κόσμο, ενώ στον υπόλοιπο χώρο δεν υπήρχε καν. 


Τώρα γκρεμίζουν ένα μικρό τοιχίο από φυσικό υλικό που είναι εκεί για τουλάχιστον 100 χρόνια, για να τοποθετήσουν, ένα κάγκελο το οποίο θα συνεχίσει και παρακάτω . Η επίσημη δικαιολογία είναι τα μέτρα ασφαλείας. Νοιάζονται για την ασφάλεια των τουριστών; αλλοιώνοντας την πολιτιστική και παγκόσμια κληρονομιά μας;  Και για τους Έλληνες πολίτες και την ασφάλεια τους όχι !!! Γιά τους εργαζόμενους στον χώρο όχι!!! που εργάζονται  καθώς τα νερά τρέχουν μέσα στους χώρους εργασίας και τους πίνακες του ρεύματος με κίνδυνο πρόκλησης δυστυχημάτων κινδυνεύοντας η ζωή τους; 
Ούτε  κατάλληλη ένδυση, κράνη και πολλά άλλα βασικά είδη εργασιακής προστασίας δεν έχουν δοθεί στους ανθρώπους αυτούς. 


Τόσα εκατομμύρια στα ταμεία του Υπουργείου Πολιτισμού που έχουν πάει;
Τόσα εκατομμύρια επισκέπτες εδώ και χρόνια και δεν είχε γίνει τίποτα για την προστασία και ασφάλεια τους τώρα ξαφνικά δείχνουν ότι  νοιάζονται;
Έως πότε θα τους αφήνουμε να εγκληματούν στους Ιερούς μας χώρους, που με άπειρο σεβασμό μας άφησαν οι Πρόγονοί μας. να μας ευεργετούν εναρμονίζοντας τις ενέργειές μας και προσφέροντας χάρμα στους οφθαλμούς και τις αισθήσεις μας με το άπειρο Κάλλος και Αισθητική των Αριστουργημάτων που δημιούργησαν; 
Πόση Υποκρισία θα ανεχτούν οι Έλληνες ακόμη;»


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ.

Επιμέλεια: Α. Πελαγία Πεκλάρη.



ΓΚΙΟΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : dgkioura@gmail.com -697 7173 042



                           


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)




ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ