ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

05 Φεβρουαρίου 2023

Το παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής... και η ιεροσυλία του Πολιτισμού μας.

Στο μεγάλο ξεπούλημα που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας δεν θα μπορούσε να λείπει και η Πολιτιστική μας Κληρονομιά, μιας και τα χρήματα είναι πολλά. Οι εξυπηρετήσεις δίνουν και παίρνουν, κι ο πιό «γρήγορος» δηλαδή ο καλά δικτυωμένος είναι κι ο ευνοούμενος. ΄Ολο το παρασκήνιο για την ανάθεση έργου, της προέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, μας αποκαλύπτει η Υπ. Βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις νομού Κοζάνης.
Δείτε την εκπομπή.

Τι κι αν έχει καταντήσει η Αθήνα τριτοκοσμική, τι κι αν τα σοκάκια της μυρίζουν σαν δημόσιος ουρητήρας από τα εκατομμύρια «φιλοξενούμενους» που έχουν κατακλύσει στην κυριολεξία την πόλη, τους έπιασε ο πόνος εκεί στην κυβέρνηση  να ασχοληθούν και με τα πολιτιστικά και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι βλέπετε και προεκλογική περίοδος προς χάριν των εντυπώσεων για τους ψηφοδότες, τα έχουμε  ζήσει επανειλημμένα και με τους προηγούμενους.

Η διεθνής επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε πρόσφατα μετά την διεξαγωγή διαγωνισμού,την πρόταση των Αρχιτεκτονικών Γραφείων Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ και Αλεξάνδρου Τομπάζη, για την  προέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και την σύνδεσή του με το Ακροπόλ, το οποίο θα λειτουργεί πως Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας.


ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤ'  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Στην Πολιτεία Πύλη Πολιτών στο ΕΛΕΥΣΙΣ TV με την κ. Έλενα Γκίκα η κ. Γκιούρα Θεοδώρα Υπ. Βουλευτής Νομού Κοζάνης

Η κ. Γκιούρα αναφέρει ρητώς και το αποδεικνύει παρακάτω ότι,  ένα ακόμη πυροτέχνημα έσκασε από την Κυβέρνηση της. Ν.Δ.

Πρόκειται για την ανάπλαση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την οποίαν ακούμε από το 2000  κι εντεύθεν. Είναι ένα επικοινωνιακό παιγχνίδι  που χρησιμοποιούν κατά κόρον όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί θέλοντας να κεράσουν τ' αυτιά των ψηφοφόρων τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Πάντα η ίδια συνταγή που ταΐζεται αφειδώς από τους κυβερνώντες με μπόλικο κατασταλτικό απ'ότι φαίνεται, καθώς διαπιστωμένα οι Έλληνες πολίτες ξεχνούν πολύ γρήγορα. 

Πληροφορούμαστε από την κ. Γκιούρα ότι το κόστος ανάπλασης του συγκεκριμένου έργου το 2000 κι αργότερα το 2008 ανερχόταν στα 80 εκ. ευρώ γεγονός που φρέναρε την διαδικασία έναρξης του, καθώς το κόστος θεωρούνταν πολύ υψηλό. Στις μέρες μας ο πολύς Πρωθυπουργεύων κ. Κυρ. Μητσοτάκης και μέγας «οραματιστής», εκτός των Γλυπτών του Παρθενώνα  με τα οποία ασχολείται τελευταίως, με όλο το παρασκήνιο διότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αρκετό, όπως είδαμε και σε προηγούμενη εκπομπή  της κ. Γκιούρα, γιά την εν λόγω ανάπλαση έργου που συζητάμε,  η εκπόνηση της μελέτης γίνεται και πάλι με χρηματοδότηση, όχι από την κυβέρνηση βεβαίως παρότι εθνικό το ζήτημα, αλλά από την οικογένεια των εφοπλιστών  Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού. Η όλη μελέτη η οποία είναι ουσιαστικά μια φωτογραφία της πρόσοψης που αναρτήθηκε  χωρίς καμία περαιτέρω ενημέρωση προς το παρόν, κόστισε  650,000 χιλιάδες ευρώ.  Μόνο  μία μελέτη δηλαδή ένα προσχέδιο, δωρεα της οικογένειας Λαιμού.  Ποιός δουλεύει ποιόν 

Εκτός των άλλων όπως μας ενημερώνει η Υπ. Βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις προϋπάρχουν παλαιότερες μελέτες και Γεωδαιτικές και Αρχιτεκτονικές για την βιωσιμότητα του έργου παραχωμένες στα συρτάρια  από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και παλαιότερη τώρα επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Και η κοροϊδία συνεχίζεται.

Τώρα το συνολικό κόστος του έργου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και σύμφωνα με δημοσιεύματα και όχι απο επίσημα κρατικά χείλη ανέρχεται στα 300 εκ ευρώ, το οποίο έργο  θα χρηματοδοτηθεί είτε από το ΕΣΠΑ, είτε απο την Ε.Ε,  είτε από εθνικούς πόρους, για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας όπως μας ενημερώνει η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μενδώνη, προφανώς ζεί στον κόσμο της εμπαίζοντας με χυδαίο τρόπο τους Έλληνες πολίτες.  Το πάρτι εκατομμυρίων στις πλάτες του ελληνικού λαού δεν έχει τελειωμό.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Βεβαίως όπως πληροφορούμαστε από τη κ. Γκιούρα αν το έργο αυτό είχε ξεκινήσει από το 2000 ή και το 2008 όπως οι ιθύνοντες ξέρουν να μεταφέρουν τις ημερομηνίες κατα το δοκούν, τώρα που μιλάμε θα είχε κατασκευαστεί περίππου έως το 40% του έργου. Σήμερα και άν ποτέ ξεκινήσει,, η αποπεράτωση του θα γίνει το 2050 περίππου. Πού να θυμούνται οι Έλληνες τότε τι έγινε πριν 25-30 χρόνια εδώ δε θυμούνται τι έγινε πριν 4 χρόνια πριν 8 κ.ο.κ.

Δείτε την εκπομπή  στο 20:00' λεπτό βγαίνει η κ. Γκιούρα Θεοδώρα για να μάθετε περισσότερα για τις κουμπαριές, για την διορισμένη από την κ. Μενδώνη διεθνή επιτροπή αξιολόγησης, γιά την οικογένεια Λαιμού και την σχέση του με την επιτροπή, για τον όρο που έθεσε η κυβέρνηση, της ανάθεσης του έργου σε ξένα αρχιτεκτονικά γραφεια, για τις ενστάσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, του Συλλόγου Ελλήνων  Αρχιτεκτόνων και την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ καταγγέλοντας για παρατυπίες και αδιαφανείς διαδικασίες του διαγωνσμού κι εν τέλει της εν λόγω ανάθεσης.

Την εκπομπή ανοίγει ο Συνυποψήφιος Βουλευτής  της Ελλήνων Συνέλευσις κ. Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών, αμέσως ακολουθεί η κ. Γκιούρα Θεοδώρα Υπ. Βουλευτής Νομού Κοζάνης και κλείνει την εκπομπή ο κ. Βέργης Αλέξανδρος Νομού Κέρκυρας επίσης με την Ελλήνων Συνέλευσις

Όλα τα θέματα καυτά, και όλα αφορούν την ζωή μας 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η κ. Γκιούρα  Θεοδώρα στην συνέχεια των επομπών της θα ξεσκεπάζει τους απατεώνες της Βουλής και την καπήλευση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Έθνους για να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες Πολίτες. 



Μείνετε συντονισμένοι και θυμηθείτε να πατήσετε το καμπανάκι που εμφανίζεται στο βίντεο για να λαμβάνετε τις νέες ενημερωτικές εκπομπές . Γιατί η Γνώση είναι Δύναμη

Επιμέλεια Αθανασία Πεκλάρη

Σχετικά με την ανακοίνωση «σύμβασης δωρεάς μεταξύ ΥΠΠΟΑ και της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού για την εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου της αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου» (sea.org.gr)

(5) ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ - YouTube

ΓΚΙΟΥΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ , ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : dgkioura@gmail.com -697 7173 042



                           


👆
(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ)




ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ